Gu10 13 Inbouwlamp EnergielabelAaELed 15 Van W Easy Clip G94650 Set 3 Brilliant Ijzer wPZiOkuXT

Een ensemble van een conservatorium in Michigan heeft voor het eerst het in Auschwitz gevonden muziekstuk Die schönste Zeit des Lebens gespeeld. De partituur werd onlangs gevonden in de archieven van het concentratiekamp. De uitvoering van het stuk werd live uitgezonden op internet.Hanglamp Ptmd Round Black Wood Mango Coastal 36x29x29 VUMSzp

Muziekhoogleraar Patricia Hall doet al tientallen jaren onderzoek naar manuscripten en stuitte twee jaar geleden op het handgeschreven stuk. Ze was door een collega getipt dat er mogelijk nog een bruikbaar stuk te vinden zou zijn.

En zo klinkt het:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

nbsp;loft e26 E27 Plafondspots Binnenverlichting Wandlamp Industriële Verlichting SchaararmPlafond Vintage Spots Leuchtensysteme Eusolis Hanglamp Plafondlampen lJFKcT31
Zo klinkt het stuk dat in Auschwitz werd gecomponeerd

Het oorspronkelijke stuk werd gecomponeerd door de Duitse filmcomponist Franz Grothe, maar in Auschwitz werd het door drie gevangenen opnieuw gearrangeerd voor de instrumenten die ze daar tot hun beschikking hadden.

Terapy Terapy TobyDonkergrijs Terapy TobyDonkergrijs Terapy Terapy TobyDonkergrijs Terapy Terapy TobyDonkergrijs Terapy TobyDonkergrijs TobyDonkergrijs TobyDonkergrijs TobyDonkergrijs eIYWEDH29

Volgens Hall is het belangrijk om dit muziekstuk uit te voeren zoals het in 1943 moet hebben geklonken, al hebben ze er wel enigszins aan moeten sleutelen om het te kunnen spelen.

Het resultaat maakte bij sommige mensen veel los, zegt Hall tegen persbureau AP. "Ik krijg zeer ontroerende mails. Iemand schreef mij: dat schoonheid, kunst en de menselijke geest zelfs op deze donkerste plaatsen kunnen samengaan."

STER Reclame