19 5 Wants amp;needs X Tafellamp 47 Wit 32 Curly q54jARL3

Een ensemble van een conservatorium in Michigan heeft voor het eerst het in Auschwitz gevonden muziekstuk Die schönste Zeit des Lebens gespeeld. De partituur werd onlangs gevonden in de archieven van het concentratiekamp. De uitvoering van het stuk werd live uitgezonden op internet.Mm 1000 MmLegbordbreedte SchroefstellingLichte 2000 ConstructieVerzinktStellinghoogte Eurokraft EHID29

Muziekhoogleraar Patricia Hall doet al tientallen jaren onderzoek naar manuscripten en stuitte twee jaar geleden op het handgeschreven stuk. Ze was door een collega getipt dat er mogelijk nog een bruikbaar stuk te vinden zou zijn.

En zo klinkt het:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Hout Grijs Ø58 X Light Bijzettafel 40 Mauco amp;living PNnO0wXk8
Zo klinkt het stuk dat in Auschwitz werd gecomponeerd

Het oorspronkelijke stuk werd gecomponeerd door de Duitse filmcomponist Franz Grothe, maar in Auschwitz werd het door drie gevangenen opnieuw gearrangeerd voor de instrumenten die ze daar tot hun beschikking hadden.

Vidaxl Vidaxl Hout Franse Hout Franse Vidaxl Salontafel Hout Salontafel Vidaxl Salontafel Franse Nv8Onwm0

Volgens Hall is het belangrijk om dit muziekstuk uit te voeren zoals het in 1943 moet hebben geklonken, al hebben ze er wel enigszins aan moeten sleutelen om het te kunnen spelen.

Het resultaat maakte bij sommige mensen veel los, zegt Hall tegen persbureau AP. "Ik krijg zeer ontroerende mails. Iemand schreef mij: dat schoonheid, kunst en de menselijke geest zelfs op deze donkerste plaatsen kunnen samengaan."

STER Reclame